Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készititek a rakott...

Hogy készititek a rakott tésztát,hogy szaftos legyen?

Figyelt kérdés
ápr. 24. 01:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
Edény aljára tegyél vaj darabokat. A dinsztelt húsnak legyen némi leve, tejlölbe keverj tojást, vagy egy kis tejet.
ápr. 24. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Tésztát elő kell főzni mindenképp.
ápr. 24. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi,szuperek vagytok
ápr. 24. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, tudom, nem ez volt a kérdés, de nekem ez jött be leginkább, barátnőmtől tanultam:


Húsos rakott tészta (nem pirospaprikás)

(4 adag)

• 30 dkg tészta (lehet: nagy kocka, szarvacska, csavart, rövid makaróni)

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 fej vöröshagyma

• 40-50 dkg darált hús

• 330 gramm tejföl + 0,5 dl tej

• étolaj

• só, bors ízlés szerint

• 2 tk bazsalikom

• 2 tk morzsolt rozmaring

• kb. 15 dkg reszelt sajt


A vöröshagymát és a fokhagymát megfuttatjuk az olajon, összepirítjuk a darált hússal, és a húst teljesen megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (tehetünk rá más fűszert is, pl. bazsalikomot, rozmaringot, vagy oregánót).

A tésztát kifőzzük, leöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.

A tejfölt összekeverjük a tejjel, sóval, fűszerekkel. A pirított darált húshoz adjuk, egyszer átforraljuk, majd hozzákeverjük a kifőtt tésztához.

Étolajjal kikent sütőtálba tesszük a húsos tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 10 percig majd 175 fokon 15-20 percig sütjük.

Tálaláskor kínálhatunk még hozzá tejfölt.

ápr. 24. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi 14 es ☺️
ápr. 24. 15:54
 16/16 anonim ***** válasza:

#15

:)

ápr. 24. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!